Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Το μεγαλείο που ο Χριστός χαρίζει στους φίλους Του


   
 Θα μπορούσα πραγματικά, να γεμίσω σελίδες με τον βίο και θα τα θαύματα που ο Θεός αξίωσε να κάνει, ο Άγιος Νικόλαος. Παρ' όλα αυτά θα ήθελα να σταθώ σε ένα συγκεκριμένο γεγονός του βίου του, ένα γεγονός αρκετά θαυμαστό, που μου προκαλεί μεγάλη συγκίνηση. Ένα γεγονός, στο οποίο ο Άγιος φωνάζει και δοξάζει με την ψυχή του τον Θεό και ο Θεός του απαντά με όλη του την αρχοντιά. 

Φυσικά και μιλάω για την στιγμή που ο Άγιος, επίσκοπος Μύρων τότε, κατά την διάρκεια της Α' Οικουμενικής Συνόδου, χαστουκίζει τον Άρειο, μπροστά στον αυτοκράτορα, Μέγα Κωνσταντίνο, διότι αυτά που έλεγε, προσέβαλαν το πρόσωπο του Κυρίου Ιησού Χριστού μας. Αυτή του η πράξη οδήγησε τον αυτοκράτορα στο να πάρει την απόφαση να καθαιρέσει τον Άγιο Νικόλαο και να τον φυλακίσει. Ο Χριστός όμως αδέρφια μου, για τον φίλο του που μόλις είχε φωνάξει "παρών" εις το όνομα Του, είχε άλλα σχέδια.

Μπορεί εκείνη την στιγμή ο κάθε αυτοκράτορας και ο κάθε αρχιερέας να έλεγε, "σε καθαιρώ" αλλά επειδή Θεός είναι και ότι γουστάρει κάνει εκείνη την στιγμή απάντησε "σιγά τα λάχανα" όπως θα λέγαμε και εμείς. Έτσι λοιπόν, το ίδιο βράδυ, ο Χριστός με την Παναγία μας εμφανίστηκαν στο κελί όπου ήταν κρατούμενος ο Άγιος Νικόλαος και του έδωσαν πίσω το Ευαγγέλιο και το ωμοφόριο που του είχαν αφαιρεθεί πιο πριν. Οι φύλακες το επόμενο πρωί τον βρήκαν με το ωμοφόριο και να διαβάζει το Ευαγγέλιο, όταν ο αυτοκράτορας άκουσε για αυτό το θαυμαστό γεγονός τον έβγαλε από την φυλακή και του ζήτησε συγνώμη.

Αυτό είναι το μεγαλείο που χαρίζει στους φίλους του ο Χριστός. Γιατί δικά του είναι όλα. Και σε μεγάλη πλάνη βρίσκεται εκείνος που νομίζει ότι έχει έστω και λίγη εξουσία πάνω στους φίλους του Χριστού. Γιατί όπως μας λέει και η σημερινή Ευαγγελική περικοπή, "Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών έστιν η βασιλεία των ουρανών. Μακάριοι έστε όταν ονειδίσωσιν υμάς και διώξωσι και είπωσι παν πονηρόν ρήμα καθ'υμών ψευδόμενοι ένεκεν εμού. Χαίρετε και αγαλλιάσθε, ότι ο μισθός υμών πολύς εν τοις ουρανοίς, ούτω γάρ εδίωξαν τούς προφήτας τούς πρό υμών".   

Το παράδειγμα του Αγίου μακάρι να ακολουθήσουμε όλοι. Αμήν 

emonopati.blogspot.gr
agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου